Kindertolk

Wanneer ouders zich spiegelen aan hun kind gebeuren er bijzondere dingen met kinderen…

De boze buien of alsmaar terugkerende koortsaanvallen verdwijnen, een kind wordt zindelijk of laat zich niet langer pesten, de (leer)ontwikkeling wordt gestimuleerd, zelfs PDD-nos of ADHD kan sterk verbeteren. En ook de ouders zelf worden er beter van.

Als ouders wil je alles doen wat in je vermogen ligt om je kind te helpen. Je gaat met je kind naar de dokter, speltherapeut of psychiater. Vaak echter kun jij zelf de sleutel zijn!

Door te luisteren naar hetgeen je kind jou wil 'vertellen' met zijn gedrag, wat er achter zit. Als die boodschap bij jou aankomt, kan je kind het gedrag loslaten dat jou zorgen baart.

Dus laat je - net als duizenden ouders vóór jou - verrassen en open de toegang tot groeikracht, gezondheid en goede verbindingen in jouw gezin.

PresentChild is een oplossing vanuit de kern voor zowel kinderen als hun ouders / opvoeders.

 

Wanneer en voor wie? 

Wanneer ga je naar een kindertolk?

Een bezoek bij de kindertolk is raadzaam bij een heel scala aan problemen bij uw kind. De methode PresentChild kan behulpzaam zijn in vele situaties.
Bijvoorbeeld bij gedragsproblemen, wanneer er communicatieproblemen zijn tussen ouders en kind, bij lichamelijke klachten en leer- of ontwikkelingsstoornissen van uw kind. Situaties waar u normaal gesproken misschien een dokter, een psychiater, een homeopaat of een speltherapeut voor bezoekt om uw kind te helpen. Dat is prima, maar we blijken kinderen ook heel vaak via hun ouders / opvoeders te kunnen helpen. Denk eens aan een kindertolk bij bijvoorbeeld:
 
 • Boosheid of agressie
 • Pesten/gepest worden
 • Onzekerheid
 • Onrust
 • Angsten
 • Dromerigheid
 • Veel huilen
 • Ruzies
 • Jaloezie
 • Geslotenheid
 • Prikkelgevoeligheid
 • ADHD, PDD-nos, dyslexie
 • er komt op school niet uit wat er in zit
 • niet zindelijk worden
 • Slecht eten, slapen of groeien
 • Anorexia, zelfmutilatie, verslavingen
 • Vermoeidheid
 • Allergie, ontstekingen, verkoudheden
 • Eczeem, verstopping, koortsen, hoofdpijn, etc.

 

Voordelen aan het werken met PresentChild

Er zijn een aantal prettige voordelen aan het werken met PresentChild:
 
 • Uw kind hoeft niet bij de behandeling aanwezig te zijn om toch  geholpen te worden
 • Het is geschikt voor kinderen alle leeftijden
 • Zowel u als het kind profiteert van de behandeling
 • De trajecten zijn kortdurend, kennen vaak langdurige resultaten en  weinig terugval
 • Er zijn nauwelijks wachtlijsten
 
De methode PresentChild draagt al sinds 1994 bij aan het welzijn van kinderen en hun opvoeders.
 

Dromentolk

Het is ook mogelijk om met de PresentChild Methode een droom te vertalen/uit te leggen. Als je hier interesse in hebt is het handig als je een droom hebt die opgeschreven is. Probeer zoveel mogelijk details op te schrijven: was het donker/licht, koud/warm, kleuren/zwart-wit, perspectief (was je in de droom of stond je ernaar te kijken) etc. Leg pen en papier naast je bed om je droom direct na ontwaken op te kunnen schrijven als hij nog helder is. 

 

Duur en Kosten

Een kindertolktraject bestaat uit min. 3 bijeenkomsten en een vertaling. Bij de eerste bijeenkomst, de intake, spreek ik met een ouder over het kind. Het verhaal van de ouder wordt door mij opgeschreven. Later, als de ouder naar huis is, maak ik daar een 'vertaling' van. De vertaling wordt in de tweede bijeenkomst, het teruggeefgesprek, aan de ouder teruggegeven. De derde bijeenkomst, meestal ca. 4-6 weken na het teruggeefgesprek, is een evaluatiegesprek waarin we samen kijken naar veranderingen in ouder en kind door de PresentChild Methode. Dan kijken we ook of er nog behoefte is aan meedere bijeenkomsten of niet. 

Kosten vanaf 1 feb 2018:

Kindertolktraject                            €200,-

Losse coaching sessie                 € 55,-

Droomvertaling                             € 70,-

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken klik dan hier. Je kan ook mijn artikel lezen, klik dan hier http://www.debevlindering.nl/artikelen.

 

Reacties van ouders

Veel verandering in een korte tijd

"  Vanuit persoonlijke interesse kwam ik uit bij het boek ‘Fluisterkind’. Al gauw voelde ik dat het met raakte om op deze manier naar je kind te kijken en wat het jou als ouder spiegelt. In een nogal turbulente fase van ons leven, besloot onze peuter van net 3 ons eens even een flinke spiegel voor te houden. Leuk was dat vaak niet, maar gelukkig kwam ik tot de conclusie dat dit betekende dat wij als ouders in beweging moesten komen. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanuit de bereidheid om naar mijn eigen stuk te kijken, heb ik een afspraak gemaakt bij Patricia. Wat fijn was het om mijn verhaal aan haar te vertellen en hierin erkenning te krijgen. Het ‘vertaalmoment’ vond ik bijzonder, want hier kwamen fijne, verrassende en ontroerende stukken naar voren. Hoe goed je zelf ook denkt te kunnen inschatten wat je kind je spiegelt, ik heb gemerkt dat er altijd blinde vlekken zijn als het jezelf betreft. Op een respectvolle, warme en betrokken manier kan Patricia de spiegel voorhouden vanuit je kind. Het gaf mij echt rust om te vertrouwen dat mijn eigen proces en stappen in de juiste richting, ook meer rust bij onze pittige peuter zou bewerkstelligen. Patricia heeft voor mijn gevoel de vinger op de juiste (soms zere) plek weten te leggen. Heel treffend en ontroerend. Wat ik erg fijn vind is dat er na enkele weken, nog een kort evaluatiemoment is. Dan sta je stil bij de stappen die je gezet hebt. Dan pas merk je dat er stiekem al veel veranderd is in korte tijd! Zó fijn!

Al met al een mooie, leerzame en ontwapenende manier van kijken naar het gedrag van je kind. Patricia bedankt!

 

Een mama van een prachtzoon van 3"

September 2017

 

 

Ontdekken wat je kind eigenlijk wil vertellen

 

" Ik ben blij dat ik naar een kindertolk ben gegaan en helemaal naar Patricia van de Bevlindering. Ik heb haar expertise als zeer prettig en van grote waarde ervaren. Patricia is een warme vrouw die echt naar je luistert, waar je je verhaal kan doen, de tijd voor je neemt en vervolgens je mooie inzichten geeft nadat ze je verhaal heeft vertaald. Het is een mooie ervaring om op een andere manier naar je kind en naar jezelf te kijken en te ontdekken wat je kind je eigenlijk wil vertellen. Het heeft mij, onze zoon en ons gezin geholpen om voorbij het obstakel te komen wat mijn zoon en mezelf in de weg zat. Het heeft voor positieve veranderingen gezorgd waar wij ontzettend blij mee zijn. Mijn dank is groot. "

 

B.

Maart 2017

 

 

Een mooie ervaring die het leven (van je kind) in een ander daglicht zet.

Via via ben in in aanraking gekomen met Patricia. Graag wilde ik mijn kind beter begrijpen en zelf wellicht anders reageren in bepaalde situaties. Zeker hierover was ik niet, toch ging ik het gesprek aan. Een uitermate rustige vrouw met een mooi sensitief karakter. Vol begrip en een lach en traan kwamen de eerste verhalen al snel naar voren.

In het eerste contact heeft ze een heldere uitleg gegeven van het te bewandelen traject. Ik zou haar drie keer ontmoeten. Eerst een gesprek, vervolgens een vertaling en enkele weken later een evaluatie moment. 
Zoals ik al aangaf ze is een mooi en fijn persoon om mee te communiceren. Het is dan ook niet moeilijk om open te zijn. 
Tijdens het tweede gesprek kreeg ik een verrassende vertaling te horen. Dit gaf me echt inzichten in een ander perspectief. Zo had ik het nog niet gezien. In alle eerlijkheid. Ik moest even wennen aan al die verschillende 'ikken '. 
Tijdens het laatste gesprek 'de evaluatie' werden me wederom dingen duidelijk en nog helderder. Natuurlijk is het een proces waar je in zit en is het in mijn geval fijn en van belang om regelmatig de essentie van de vertaling erbij te pakken en nog eens te lezen. Voor mij is dit een manier om het scherp te houden. Soms vervagen dingen in de waan van de dag.
'Een mooie ervaring die het leven (van je kind) in een ander daglicht zet.' 

Marjo 'mama van een kind van 9 jaar'

Oktober 2015

 
 
 
 
 
 
Zoektermen: spiegelkind, zorgen om kind, kindercoaching, gedragsproblemen bij kinderen, gedragsstoornis, opvoedhulp, opvoedkundig advies, opvoedproblemen, hulp bij opvoeden, opvoedingsvraagstukken, kindertherapie, kinder psychologie, sociale problemen bij kinderen, leerproblemen bij kinderen, pesten. googleb720904a2fc767c81